Zetmelen en derivaten

Zetmelen doen prima dienst als geleer-, verdikkings- of bindmiddel in soepen, sauzen, zuivel, brood en vleeswaren. Het zijn budgetvriendelijke en veelzijdige ingrediënten die je product de gewenste viscositeit en textuur geven. Gemodificeerde zetmelen, zoals gemodificeerd maïszetmeel, verhogen ook de stabiliteit van uiteenlopende bereidingen.

Ontdek ons uitgebreide assortiment zetmelen

We verdelen de hoogwaardige zetmelen van onze partner. De uitgebreide selectie zetmelen en derivaten is geschikt voor uiteenlopende voedingsproducten.

Maak je keuze uit het assortiment natieve zetmelen en gemodificeerde zetmelen, ook verkrijgbaar als instantversie. Enkele ‘specialty starches’ vervolledigen ons gamma: gesproeidroogde glucose en maltodextrine, bijproducten die je vooral als ‘bulking agents’ inzet om droge stof toe te voegen aan voedingsapplicaties.

check-circl

Natief zetmeel

Natief zetmeel

Natief zetmeel kan uit vele plantaardige oorsprongen gewonnen worden. Zij zijn onoplosbaar in koud water en zwellen in verschillende mate op, afhankelijk van de gebruikte temperatuur. Natief zetmeel heeft zeer goede verdikkende, gelerende, vochtretentie- en antiklonterende eigenschappen. Zij worden gebruikt voor textuurvorming en binding waardoor ze toepasbaar zijn in verschillende applicaties in de voedingsindustrie. Ze kunnen ook in instant versie worden aangeboden.

 

Een greep uit ons Gamma:

- Clean label functionele zetmelen

 

Lees meer
check-circl

Gemodicifeerd zetmeel

Gemodicifeerd zetmeel

Gemodificeerde zetmelen zijn ontwikkeld indien de functionele eigenschappen van het natief zetmeel niet de vereisten van het gewenst eindproduct bekomen, die als het ware op maat van de beoogde toepassing zijn gemaakt. Deze modificatie kan gebeuren door middel van een fysische ingreep (zoals warmtebehandeling), of door een enzymatische of chemische aanpak.

Een greep van ons gamma:

 • Texturiserende geacetyleerde zetmelen met een hoge viscositeit, een uitzonderlijke vries-dooistabiliteit en weerstand tegen zuren en afschuifomstandigheden.
 •  Zeer stabiele texturerende hydroxypropylzetmelen die viscositeit, uitzonderlijke stabiliteit (hitte/zuur/dooi) en verbeterde glans bieden aan eindproducttoepassingen.
 •  Zetmeelfosfaten met een kern die zorgen voor viscositeit en stabiliteit in een breed scala van verwerkingsomstandigheden (van mild tot zwaar).
 • Zeer stabiele texturerende zetmelen op basis van tapioca die zorgen voor viscositeit, uitzonderlijke stabiliteit (hitte/zuur/vries-dooi) en een zuiver en romig mondgevoel.
 • Functioneel koud water zwellend zetmeel die niet klontert om zo de hanteerbaarheid en dispersie te verbeteren en tegelijk een uitzonderlijke stabiliteit en onmiddellijke viscositeit te bieden.
 • Ontworpen om levensmiddelen en dranken een extra pulptextuur te geven. Het kan worden gebruikt om het product visueel aantrekkelijker te maken.
Lees meer
check-circl

Maltodextrine

Maltodextrine

Wordt verkregen door de gedeeltelijke hydrolyse van zetmeel.  Deze producten worden vooral toegepast als 'bulking agents' om droge stof toe te voegen in allerlei voedingstoepassingen. Het bevat erg weinig of geen suiker, is goed oplosbaar, verteerbaar en heeft nog
andere nuttige eigenschappen; het beïnvloedt de textuur, het geleren, het emulgeren en voorkomt kristallisatie.

 • Dextrose  is afgeleid van maïszetmeel en dankzij zijn functionele, sensorische en nutritionele eigenschappen een essentieel ingrediënt geworden in een breed scala van voedings- en dranktoepassingen.
 • Maltodextrine worden verkregen door enzymatische omzetting van gewoon maïszetmeel. De functionele eigenschappen zijn voornamelijk: Goede dispergeerbaarheid, oplosbaar en binding. Heeft ook een remmende werking op suikerkristallisatie.
 • Sproeidroge maltodextrine wordt verkregen door enzymatische omzetting van maïszetmeel. 
Lees meer
family-eating-turkey-Q7JBDF7 1 (1)

Bereik de gewenste dikte en textuur

Zetmelen en derivaten zorgen ervoor dat je product beter bindt, een vollere textuur krijgt, lekker smaakt en makkelijker verwerkt kan worden. Dankzij die veelzijdigheid aan functies zijn het veelgevraagde ingrediënten in alle sectoren van de voedingsindustrie.

Om ook de stabiliteit van je eindproduct te verhogen, is er gemodificeerd zetmeel, aangepast op maat van je vereisten. Zo verbeteren specifieke bewerkingen de viscositeit, geleertemperatuur of vries-dooistabiliteit van je eindproduct, of maken ze het bestand tegen zuren, hoge temperaturen of bewegingen die bij het productieproces horen.

quote

Zetmelen en derivaten volledig naar de smaak van je consument

Zoek je gemodificeerde zetmelen of derivaten die voldoen aan specifieke eisen of verwachtingen van je consument? Ons ervaren team van voedingstechnologen weet raad.

Zetmelen op maat

Twijfel je welk zetmeel of derivaat uit het gamma het beste past bij jouw:

 • voedingsproduct
 • samenstelling
 • budget
 • productieproces
 •  …?

Onze voedingstechnologen staan je graag bij in je keuze.

Exclusieve partner van:

cargill.png-1

SNICK EuroIngredients is exclusieve partner van Cargill in de Benelux. Dat betekent dat je bij ons ook terecht kan voor kleine hoeveelheden zetmelen.