Gist en gistextracten, natuurlijke en veelzijdige ingrediënten

DELEN

SNICK EuroIngredients is exclusief verdeler van Biorigin gistextracten in de Benelux. Gist is sinds eeuwen een essentieel ingrediënt in brood, bier, wijn en tal van andere levensmiddelen. De gistextracten die wij aanbieden worden geproduceerd uit bakkersgist (Saccharomyces Cerevisiae) en kleine hoeveelheden zorgen voor een hartige, volle en natuurlijke Umamismaak in bereidingen zoals soepen, sauzen en vleeswaren. Daarenboven zijn onze gistextracten clean label, natuurlijk en bovenal duurzaam. Bekijk Biorigin's duurzaamheidsrapport

soup2

Onze gistextracten worden verkregen door autolyse van natuurlijke bakkersgist en worden gecultiveerd op ruwe rietsuiker. Ze zijn rijk aan essentiële aminozuren, vitaminen, mineralen en hoogwaardige eiwitten. Daarnaast zijn onze gistextracten Kosher, Halal en uitermate geschikt voor vegetarische toepassingen.

 

biorigin

Biorigin is de toonaangevende en voorname producent van gistextracten, inactieve gist, gistautolysaat, vegetarische braadsmaken en krachtige natuurlijke Umami-ingrediënten die toepasbaar zijn in een breed gamma van voedingsmiddelen. Daarnaast bieden zij ook oplossingen voor zoutreductie, smaakmaskering en aanrijking van de nutritionele waarde van eindproducten. De portfolio van Biorigin omvat o.a. Bionis, Biotaste, Bioenhance en Goldcell. 

bionis_logo

Bionis is de verzamelnaam voor de groep gistextracten met een neutrale tot uitgesproken hartige bouillonsmaak en met uiteenlopend Umami-karakter. Bionis gistextracten vinden hun toepassing in een brede waaier van hartige levensmiddelen zoals aardappelchips en vleeswaren tot sauzen, soepen of bereide gerechten.

biotaste_logo

Biotaste zijn een viertal gistextracten met een uitgesproken "meat-like" smaakprofiel van gekookt tot licht- of bruingebraden. Naast toepassingen in vlees is Biotaste de ideale braadsmaak voor vegetarische alternatieven.

bioenhance_logo

Bioenhance zijn een aantal natuurlijke, krachtige Umami-extracten, verkregen uit gefermenteerde starterculturen. Deze producten zijn vegetarisch.

goldcell_logo

Goldcell omvat inactieve en geautolyseerde gistproducten en is rijk aan natuurlijke bètaglucaan, vitaminen en mineralen. De neutrale smaak en het hoog eiwitgehalte is typisch aan deze producten. Omwille van zijn smeuïge textuur wordt Goldcell veelvuldig gebruikt in vegetarische patés en crèmes.

 

Trends

Product lanceringen met gistextracten (2008-2017)

In onderstaand diagram van het aantal producten met gistextracten die tussen 2008 en 2017 werden gelanceerd is er een duidelijk stijgende trend waarneembaar. In 2017 werd circa 15% van alle nieuwe producten met gistextracten uit de voorbije 10 jaar op de markt gebracht. 

trend_innova_year
Bron: Innova Market Insights (Wereldwijd)

Productgroepen met gistextracten (2017)

Zoals hieronder weergegeven, werden gistextracten het voorbije jaar voornamelijk gebruikt in kant-en-klare maaltijden, snacks, sauzen & marinades, soepen en vlees. Circa 24% van productgroepen met gistextracten waren kant-en-klare maaltijden.

trend_innova_market-category-1-
Bron: Innova Market Insights (Wereldwijd 2017)

Contacteer ons voor meer informatie: salessupport@snick.be of +32 50361685.