Snick Euroingredients engageert zich om bij te dragen tot een duurzame toekomst

DELEN

Bij Snick EuroIngredients staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Om flinke stappen vooruit te zetten op zowel duurzaam als maatschappelijk vlak waren we op zoek naar externe samenwerking. Er werd naar verschillende mogelijke partners gezocht om Snick hierbij te ondersteunen en in deze zoektocht werd VOKA gevonden. De VOKA afdeling duurzaam ondernemen heeft het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen ontwikkeld (VCDO). Dit charter is gebaseerd op de 17 duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) die de Verenigde Naties wil realiseren. Door te werken met de SDG’s als leidraad wil Snick zich engageren om een breed draagvlak te creëren en zowel vooruitgang te boeken op economisch, sociologisch en ecologisch vlak.

gebouw bovenaanzicht

 

In 2022 werd voor het eerst de VCDO-charter behaald. Hiervoor heeft Snick verschillende acties ondernomen zowel op verschillende vlakken:

  • Personeel: er werd geïnvesteerd in verschillende tilhulpen doorheen de productie. Dit zorgt voor een ontlasting van zware hefbewegingen bij het personeel en zorgt ervoor dat het personeel fysiek in betere staat blijft. Een gezonde geest zit immers steeds in een gezond lichaam.
  • Milieu: er werd eveneens geïnvesteerd in de verlichting binnen Snick. In het magazijn werden afgelopen zomer alle TL-lampen vervangen door ledlampen. Deze lampen zijn duurzamer voor het milieu en geven meer en helder licht. Dit laatste heeft een positief effect voor het personeel waardoor de kans op nadelige effecten zoals hoofdpijn sterk gereduceerd wordt.
  • Ecologisch: meer afvalstromen worden gerecycleerd. Voorheen werd er te veel gebruik gemaakt van de perscontainer. Onder meer in de refter zijn nu ook PMD vuilnisbakken geinstalleerd. Dit zorgt ervoor dat er meer recyclage mogelijk is van de verschillende afvalstromen.

In 2023 wil Snick zich verder inspannen om duurzaamheid verder uit te bouwen. Diverse, nieuwe projecten zitten al in de pipeline!

Meer info over duurzaamheid op: https://www.voka.be/vcdo