Seagarden: meer aandacht voor gezondheid en duurzaamheid gaan hand in hand

DELEN

In Food Leaders delen experts hun kijk op de macrotrends in de voedingssector. Dit keer aan het woord is Svein Jakobsen, Global Sales Director bij Seagarden, een Noorse producent van vispoeders en collageen. Dat zijn supplementen die door hun vele gezondheidsvoordelen alsmaar populairder worden. Seagarden vervijfvoudigt dan ook zijn productiecapaciteit, maar blijft focussen op duurzaamheid.

Meer vraag naar natuurlijke ingrediënten

We zijn met z’n allen steeds bewuster bezig met voeding en willen dat die duurzamer en gezonder is. Dat voelt ook het Noorse Seagarden, dat visproteïne in poedervorm en collageen produceert.

Waarom vispoeder en collageen zo in trek zijn? Verschillende klinische studies bewezen de positieve invloed van visproteïne op het metabolisme. Collageen is dan weer goed voor de stevigheid en elasticiteit van de huid en zorgt ook voor sterkere botten en spieren.

“Met ons stoomdroogproces garanderen we de beste kwaliteit en het behoud van een maximum aan smaak- en voedingsstoffen. Het proteïnepoeder dat we zo produceren is daardoor uiterst geschikt om de voedingswaarde van gerechten en specifieke types voeding zoals sport- of babyvoeding op te krikken”, zegt Svein Jakobsen.

“Met ons productieproces garanderen we de beste kwaliteit en het behoud van een maximum aan smaak- en voedingsstoffen”

- Svein Jakobsen, Global Sales Director Seagarden

Duurzaamheid als kompas voor groei en innovatie

Om aan de stijgende vraag te blijven voldoen, bouwt Seagarden een nieuwe fabriek. Jakobsen: “We installeren een gloednieuwe sproeidroger die onze productiecapaciteit jaarlijks verhoogt van 1000 mt naar 5000 mt. ”

Zo’n stijging van de kwantiteit heeft vaak implicaties voor de kwaliteit en principes zoals duurzame productie. Maar bij Seagarden is dat absoluut niet het geval. Het Noorse bedrijf is en blijft MSC-gecertificeerd: de vis die ze gebruiken is afkomstig uit duurzame visbestanden, waar geen sprake is van overbevissing en waar er genoeg vis in de zee achterblijft om het aantal op peil te houden.

 

Jakobsen: “We zijn vastbesloten om ons MSC-label te behouden. Dankzij duurzame visvangst garanderen we niet alleen dat er in de toekomst voldoende vis is, maar ook dat onze medewerkers en vissers hun job behouden. En – niet onbelangrijk – dat de kwaliteit van onze producten op punt blijft.”

 

Daarnaast zet het bedrijf ook in onderzoek en ontwikkeling in op duurzaamheid en gezondheid. Zo onderzoekt Seagarden hoe het nog meer van de vis kan gebruiken en of er nog toepassingen mogelijk zijn voor de supplementen.Dankzij duurzame visvangst houden we de vispopulatie, werkgelegenheid en kwaliteit van onze producten op peil.

 


 
Gezonde supplementen voor voeding en cosmetica

De vispoeders van Seagarden hebben tal van toepassingen in voeding. Niet alleen als smaakmakers voor gerechten, maar dus ook om de gunstige invloed op de gezondheid te versterken.


SNICK EuroIngredients is exclusieve distributeur van Seagarden vispoeders in de Benelux. Benieuwd naar het aanbod? Ontdek ons assortiment!