Suiker en zoetstoffen 

Zoet is één van de vijf basissmaken waargenomen door mensen. SNICK EuroIngredients zet maximaal in op suikers en zoetstoffen die een functionele meerwaarde kunnen bieden aan uw producten in de snoep-, bier-, frisdranken-, zuivel-, roomijs-, bakkerij- en vleeswarenindustrie en in de sector van kant-en-klare maaltijden. 

Ontdek ons uitgebreide assortiment suiker en zoetstoffen

Bij SNICK EuroIngredients kan je terecht voor verschillende soorten suikers en zoetstoffen. 

 Maak je keuze uit ons uitgebreide assortiment of schakel onze voedingstechnologen in om zo de juiste ingrediënten voor je specifiek product te vinden. 

check-circl

Suikers

Suikers

check-circl

Polyolen

Polyolen

Polyolen lijken qua smaak erg op suiker en hun zoetkracht bedraagt 0,4 tot 1 keer die van gewone suiker of sacharose. Deze bulk- of vulzoetstoffen worden industrieel aangemaakt, maar zijn in kleine hoeveelheden ook van nature aanwezig in diverse fruit- en groentesoorten, zoals rode vruchten, maïskorrels en kokosnoot. 

O.a in ons gamma:

 • Sorbitol: brengt ook het mondgevoel en de elasticiteit in evenwicht en zorgt voor een goede vocht- en vochtregulering.

 • Mannitol wordt vaak gebruikt als antiklontermiddel of als strooipoeder. Zijn zuivere, koele en verfrissende smaak verhoogt het zintuiglijke genot, en zijn fysische eigenschappen beschermen tegen vochtabsorptie. Ook verminderd het de kleverigheid in snoepgoed.

 • Isomalt wordt verkregen door hydrogeneren van suikers - uit suikerriet of suikerbieten - biedt een milde zoetheid en draagt tegelijk bij tot belangrijke voedende en functionele eigenschappen.

 • Maltitol biedt qua zoetkracht een gemakkelijke één-op-één vervanging voor sucrose, terwijl het minder calorieën bevat.

 

Lees meer
check-circl

Intensieve zoetstoffen

Intensieve zoetstoffen

Ideaal indien men een variant voor dranken en desserts zonder suiker en met laagcalorisch zoetstoffen wil bekomen. Deze zoetstoffen hebben een sterke zoetkracht die gemiddeld 200 maal zoeter is dan suiker.

 

 • Erythritol: verkregen via het eeuwenoude fermentatieproces van maïs en bevat geen calorieën. Dankzij zijn zuivere smaak en functionaliteit die dicht bij sucrose ligt, maakt erythritol een aanzienlijke suikerreductie mogelijk in een brede waaier van toepassingen.

 • Stevia: De stevia-plant bevat zoete bestanddelen, steviolglycosiden genaamd, die tot 300 keer zoeter zijn dan suiker. Stevia is snel uitgegroeid tot een populaire zoetstof  omdat ze een nuttig, hittestabiel ingrediënt zonder calorieën blijken te zijn met een brede waaier van toepassingen.
Lees meer
check-circl

Dextrose

Dextrose

Dextrose: Ook bekend als "druivensuiker", is afgeleid van maïszetmeel en dankzij zijn functionele, sensorische en nutritionele eigenschappen een essentieel ingrediënt geworden in een breed scala van voedings- en dranktoepassingen.

 

Lees meer
check-circl

Gebrande suiker

Gebrande suiker

Gebrande suiker is een vloeistof of poeder verkregen uit de gecontroleerde verhitting van suikers. Hoofdzakelijk wordt dit gebruikt voor het op smaak brengen of voor het toevoegen van zoetheid aan toepassingen. Zij hebben het optimale evenwicht van stabiliteit, smaak en kleur.

Lees meer
check-circl

Maltodextrine

Maltodextrine

Wordt verkregen door de gedeeltelijke hydrolyse van zetmeel.  Deze producten worden vooral toegepast als 'bulking agents' om droge stof toe te voegen in allerlei voedingstoepassingen. Het bevat erg weinig of geen suiker, is goed oplosbaar, verteerbaar en heeft nog andere nuttige eigenschappen; het beïnvloedt de textuur, het geleren, het emulgeren en het voorkomt kristallisatie.

 • Dextrose , ook bekend als "druivensuiker", is afgeleid van maïszetmeel en dankzij zijn functionele, sensorische en nutritionele eigenschappen een essentieel ingrediënt geworden in een breed scala van voedings- en dranktoepassingen.
 • Sproeidroge glucose siroop : worden verkregen door enzymatische omzetting van gewoon maïszetmeel. De functionele eigenschappen zijn voornamelijk: Goede dispergeerbaarheid, oplosbaar en binding. Heeft ook een remmende werking op suikerkristallisatie.
 • Sproeidroge maltodextrine wordt verkregen door enzymatische omzetting van maïszetmeel. 
Lees meer
check-circl

Inuline

Inuline

Ontwerp zonder titel (38)

Zoetstoffen  

 

Wereldwijd matigen consumenten hun voorliefde voor suikerhoudende voedingsmiddelen als reactie op de gezondheidsaanbevelingen om het aantal calorieën te reduceren. Tegelijkertijd groeit de belangstelling voor herkenbare ingrediënten die dichter bij de natuur staan. 

 

Zoetstoffen verschillen onderling qua smaak, kosten en functionele eigenschappen. Voor een juiste keuze werken wij samen met onze klanten om de beste ingrediënten voor de gewenste producten te vinden. 

 

quote

Mee met recente trends

Met onze ingrediënten speel je in op trends zoals:

 • suikervervanger 
 • suikerreductie
 • bio

Meer weten over consumententrends en marktevoluties?

Ontdek de 10 belangrijkste tendensen in ons trendrapport vol sprekende voorbeelden en praktische tips.