Hydrocolloïden

Hydrocolloïden verhogen de viscositeit daarnaast zorgen ze voor een betere stabiliteit en mondgevoel bij allerhande voedingsmiddelen zoals soepen, sauzen, ijs en kant-en-klare mixen. We bieden hydrocolloïden aan van natuurlijke oorsprong, zoals pectines en xanthaangom en  alginaten.

Ontdek ons uitgebreide assortiment hydrocolloïden

Bij SNICK EuroIngredients bieden we onder andere hydrocolloïden aan van onze partner Algaia. Deze single ingredients zijn geschikt voor alle sectoren uit de voedingsindustrie.

Maak je keuze uit ons uitgebreide assortiment hydrocolloïden, of schakel onze voedingstechnologen in om een product op maat te ontwikkelen waarin hydrocolloïden verwerkt zijn.

check-circl

Alginaat

Alginaat

Is een natuurlijk voorkomend polysacharide dat gewonnen wordt uit bruin zeewier. Het wordt gebruikt als gelerend of verdikkend ingrediënt in vele voedingsapplicaties zoals ijs, snacks, dressings, pudding, crèmes, kaas en instant producten.

Lees meer
check-circl

Carrageen

Carrageen

Is een natuurlijk voorkomend polysaccharide dat gewonnen wordt uit rood zeewier.

Het wordt veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie als verdikkingsmiddel en stabilisator met typische toepassingen voor slagroom en in zuivel en vleesindustrie. Dit wordt vaak als vervanger van gelatine gebruikt.

Lees meer
check-circl

Guargom

Guargom

Guargom is een natuurlijk voorkomend polysacharide dat gewonnen wordt uit zaden van de guarplant. Kenmerkend is de ontwikkeling van onmiddellijke viscositeit bij kamertemperatuur (koud oplosbaar) en het creëren van een lange textuur met lage smaakafgifte.

 

Lees meer
check-circl

Johannesbroodpitmeel

Johannesbroodpitmeel

Is een natuurlijk voorkomend polysaccharide dat gewonnen wordt uit zaden van de johannesbroodboom die in landen rond de Middellandse Zee groeit.

In de voedingsindustrie wordt het gebruikt als verdikkingsmiddel of stabilisator in allerhande toepassingen zoals ijs-, banket- en bakkerijproducten, sauzen, soepen, kant-en-klare mixen,...

Lees meer
check-circl

Xanthaangom

Xanthaangom

Is een polymeer geproduceerd via het micro-organisme Xanthomonas campestris en wordt gebruikt in alle sectoren van de voedingsindustrie. Xanthaan is één van de meest succesvolle hydrocolloïden dankzij zijn unieke functionaliteit in verschillende extreme omgevingen. blijft functioneel bij een hoog zout gehalte, lage pH, hoge shear en is vries- en dooistabiel. Xanthaan vind je terug bij diverse applicaties in de voedingsindustrie zoals puddings, ijs, sauzen, dressings, instant poeders, kant-en-klare mixen,...

Lees meer
check-circl

Pectine

Pectine

Is een natuurlijk component die voorkomt in allerlei planten maar voornamelijk in citrusvruchten en appels. Pectine wordt gebruikt in diverse applicaties zoals confituren, jams, snoepgoed, dranken, melkproducten, kant-en-klare producten,...

Lees meer
family-eating-turkey-Q7JBDF7 1 (1)

Krijg de textuur die u zoekt

 

Zet hydrocolloïden in als verdikkingsmiddel of gelerend additief om je product een vollere textuur te geven. Met pectines, johannesbroodpitmeel, xanthaangom en andere soorten hydrocolloïden blijven de producteigenschappen bovendien langer behouden.

Voeg ze toe aan je product om een hoge kwaliteit en langere bewaartijd te garanderen. Zo kan je consument extra genieten van de bijzondere textuur, kleur en functionaliteiten van je voedingsproduct.

quote

Hydrocolloïden volledig naar de smaak van jouw consument

Zoek je hydrocolloïden die voldoen aan specifieke eisen of verwachtingen van je klant? Ons ervaren team van voedingstechnologen weet raad.

Hydrocolloïden op maat

Twijfel je welke hydrocolloïde uit het gamma het beste past bij jouw:

  • voedingsproduct
  • samenstelling
  • budget
  • productieproces

Onze voedingstechnologen staan je graag bij in je keuze.

Bovendien kan je ook bij SNICK EuroIngredients terecht om een kleine hoeveelheid hydrocolloïden af te nemen.

Mee met recente trends

Met onze hydrocolloïden speel je in op trends zoals:

  • zuivelvrije voeding
  • vleesvervangers
  • Clean label

Meer weten over consumententrends en marktevoluties?

Ontdek de 10 belangrijkste tendensen in ons trendrapport vol sprekende voorbeelden en praktische tips.