Eipoeder

 

Eiproducten zijn een onmisbaar ingrediënt met veelzijdige toepassingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Onze eiproducten worden voornamelijk gebruikt voor sauzen, kant-en-klare gerechten, desserts en banketproducten…

 

 

 

Ontwerp zonder titel (4)

De vele voordelen van ei in poedervorm

 

Eipoeder komt voort uit het drogen van eieren die vervolgens vermalen worden tot eipoeder. De eiproducten zorgen voor stabiliteit, smaak en binding. De belangrijkste voordelen van eieren in poedervorm ten opzichte van verse eieren zijn het lagere gewicht per volume en de langere houdbaarheid. Gerehydrateerde eipoeders hebben een hogere functionaliteit dan de verse variant.

Bij Snick Euroingredients bieden we eipoeders van verschillende houderijsystemen aan: 

  • Verrijkte kooi
  • Scharrel
  • Vrije uitloop
  • Bio
  • Beter leven keurmerk
  • KAT-gecertificeerd
quote

Ontdek ons uitgebreide assortiment eipoeders

SNICK EuroIngredients heeft een uitgebreid gamma aan eipoeders. Deze single ingredients zijn geschikt voor alle sectoren uit de voedingsindustrie.

Maak je keuze uit ons uitgebreide assortiment eipoeders, of schakel onze voedingstechnologen in om een product op maat te ontwikkelen waarin eipoeders verwerkt zijn.

check-circl

Eigeelpoeder

Eigeelpoeder

Eigeelpoeder wordt gebruikt als ingrediënt bij bakkerijproducten, mayonaise en ijs waarbij emulgerende functionaliteit en smaak belangrijk zijn. Door het relatief hoge vetgehalte van eigeel ontstaat een mooie smeuïge en vaste structuur.
Lees meer
check-circl

Eiwitpoeder

Eiwitpoeder

Eiwitpoeder heeft verschillende toepassingsgebieden. Het wordt in de vlees- en vis industrie gebruikt als bindmiddel. Daarnaast wordt het bij banketproducten vaak gebruikt voor het maken van eiwitschuim of het luchtiger maken van het eindproduct.
Lees meer
check-circl

Heeleipoeder

Heeleipoeder

Heel eipoeder wordt gebruikt als ingrediënt bij bakkerijen, charcuterie en in kant-en-klaarmaaltijden. Het voordeel is voornamelijk zijn goede geleer- en waterbindende eigenschappen.
Lees meer

Eipoeders volledig naar de smaak van jouw consument

Zoek je eipoeders die voldoen aan specifieke eisen of verwachtingen van je klant? Ons ervaren team van voedingstechnologen weet raad.