Emulgatoren

Emulgatoren zorgen ervoor dat twee componenten die niet samengaan, zoals water en olie,  goed mengen en bij elkaar blijven. Ze kunnen gebruikt worden in vele applicaties zoals in chocolade, snoepgoed, instant producten, dranken, broodsmeersels, bakkerijproducten, snacks, ...

kid making snack

Ga voor de juiste emulgator

Gezien de vele verschillende emulgatoren op de markt, is het belangrijk dat men de juiste emulgeeroplossing kiest die geschikt is voor de toepassing waarin ze zal gebruikt worden.

Om te voldoen aan de behoeften van de toepassingen waarin ze worden gebruikt, bestaan er verschillende fysieke vormen van emulgatoren, gaande van zeer viskeuze vloeistoffen tot fijne poeders, pellets en pasta's. Ze kunnen zelfs worden gecombineerd met stabilisatoren om extra voordelen te bieden.

Bekijk hieronder ons uitgebreid gamma.

 

Ontdek ons uitgebreide assortiment emulgatoren

Bij SNICK EuroIngredients bieden we emulgatoren aan van onze partner. Deze single ingredients zijn geschikt voor alle sectoren binnen de voedingsindustrie.

Maak je keuze uit ons uitgebreide assortiment emulgatoren, of schakel onze voedingstechnologen in om een product op maat te ontwikkelen waarin emulgatoren verwerkt zijn.

check-circl

Lecithine

Lecithine

Lecithine is een multifunctioneel ingrediënt dat voornamelijk wordt gebruikt als emulgator om een stabiele binding te behouden tussen niet-mengbare vloeistoffen. De emulgator verlaagt de oppervlaktespanning tussen de vloeistoffen en zorgt ervoor dat ze een stabiel mengsel vormen. We bieden een verscheidenheid van lecithine aan en hebben we de expertise in huis om uw producten te helpen optimaliseren.

Type: Zonnebloem lecithine; Koolzaad lecithine; Soja lecithine 

Applicaties: Sausen & dressings, smeerbeleg, snoepgoed, chocolade

 Fluid lecithin: Regular, Modified

Deoiled lecithin: Regular, Modified

Lees meer
check-circl

Emulgerende zetmelen

Emulgerende zetmelen

Emulgerende zetmelen met zowel hydrofiele als lipofiele eigenschappen. Wordt o.a. gebruikt om eieren te vervangen (voor cholesterolverlaging) of om in vegan recepturen te verwerken.

 

Lees meer
check-circl

Mosterdmeel

Mosterdmeel

Mosterdmeel wordt in de levensmiddelenindustrie gebruikt als emulgator, bindmiddel, smaakversterker, verdikkingsmiddel en als antioxidant en antimicrobieel middel.

Met de  mosterdmeel ontscherpt die we aanbieden is het mogelijk de functionele eigenschappen van mosterd te gebruiken zonder dat de karakteristieke mosterdsmaak mee te nemen in het eindproduct.

Lees meer
check-circl

Eipoeder

Eipoeder

Klik door naar Eipoeder.

Lees meer
check-circl

Plantaardige eiwitten

Plantaardige eiwitten

Meer info 

Lees meer

Emulgatoren op maat

Twijfel je welke emulgator uit het gamma het beste past bij jouw:

  • voedingsproduct
  • samenstelling
  • budget
  • productieproces

Onze voedingstechnologen staan je graag bij in je keuze.

Bovendien kan je ook bij SNICK EuroIngredients terecht om een kleine hoeveelheid emulgatoren af te nemen.

Mee met recente trends

Met onze emulgatoren speel je in op trends zoals:

  • product mash-ups
  • nutrition hacking
  • plant-based

Meer weten over consumententrends en marktevoluties?

Ontdek de 10 belangrijkste tendensen in ons trendrapport vol sprekende voorbeelden en praktische tips.