Laureaat_2023_ENG

  Duurzaamheid bij Snick

  Bij Snick EuroIngredients staat duurzaamheid immers reeds geruime tijd hoog in het vaandel. In 2021 werden de eerste stappen gezet richting dit laureaat door middel van de intentieverklaring voor het duurzaamheidscharter in 2022. Hiervoor zijn er 10 geslaagde acties nodig, die telkens in het teken staan van één of meerdere van de SDG's. 
  Snick EuroIngredients kan met trots zeggen dat dit gelukt is in het werkjaar 2022-2023. Hiervoor behaalde Snick EuroIngredients het laureaat voor het duurzaamheidscharter van VOKA.

  Dit charter is gebaseerd op de 17 duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) die de Verenigde Naties wil realiseren. Door te werken met de SDG’s als leidraad wil Snick zich engageren om een breed draagvlak te creëren en zowel vooruitgang te boeken op economisch, sociologisch en ecologisch vlak.

   

  Contacteer ons

  Interne projecten

  Hand writing with a black mark on a transparent board - Smiley

  Inzetten op lokale projecten en eigen medewerkers

  Hiervoor heeft Snick verschillende acties ondernomen zowel op verschillende vlakken:

  • Personeel: er werd geïnvesteerd in verschillende tilhulpen doorheen de productie. Dit zorgt voor een ontlasting van zware hefbewegingen bij het personeel en zorgt ervoor dat het personeel fysiek in betere staat blijft. Een gezonde geest zit immers steeds in een gezond lichaam.
  • Milieu: er werd eveneens geïnvesteerd in de verlichting binnen Snick. In het magazijn werden afgelopen zomer alle TL-lampen vervangen door ledlampen. Deze lampen zijn duurzamer voor het milieu en geven meer en helder licht. Dit laatste heeft een positief effect voor het personeel waardoor de kans op nadelige effecten zoals hoofdpijn sterk gereduceerd wordt.
  • Ecologisch: meer afvalstromen worden gerecycleerd. Voorheen werd er te veel gebruik gemaakt van de perscontainer. Onder meer in de refter zijn nu ook PMD vuilnisbakken geinstalleerd. Dit zorgt ervoor dat er meer recyclage mogelijk is van de verschillende afvalstromen.
  Good Habits sign with a beach on background

  In de toekomst wil Snick zich verder inspannen om duurzaamheid verder uit te bouwen. Diverse, nieuwe projecten zitten al in de pipeline!

  • Wekelijks fruit op het werk voorzien
  • Drinkwater omschakelen van flessenwater naar leidingwater met filters
  • Ergonomie verder verbeteren doorheen de site
  • Remake van de refter zodat het personeel meer tot rust komt

  Duurzaamheidsmissie & visie

  Young girl presenting idea light bulb with green tree concept

  Missie:

  Bij Snick EuroIngredients streven we ernaar een leidende rol te spelen in de voedingsindustrie door duurzaamheid te omarmen als kernprincipe. Onze missie is het leveren van hoogwaardige voedingsproducten die niet alleen de smaakpapillen van onze klanten verwennen, maar ook de gezondheid van de planeet en haar bewoners respecteren. We streven ernaar om op verantwoorde wijze te produceren en een positieve impact te hebben op zowel het milieu als de gemeenschappen waarin we opereren.

   

  Visie:

  Bij Snick EuroIngredients geloven we in een toekomst waarin voeding niet alleen voedzaam en heerlijk is, maar ook de aarde koestert. Onze visie is het creëren van een duurzaam voedingssysteem waarin de natuurlijke hulpbronnen worden beschermd, de biodiversiteit wordt bevorderd en de ecologische voetafdruk van onze activiteiten minimaal is. We streven naar een wereld waarin alle schakels in de voedselketen, van boer tot consument, samenwerken om een gezonde planeet te behouden voor de generaties die na ons komen.

  Lange termijnsdoelstellingen

  SDG

  Snick Streeft meerdere langetermijnsdoelstellingen na:

  • GHG emissie reductie VS 2022
   • 2030: 30% reductie
   • 2050: 100% reductie
  • Verbeteren afval recyclage
   • 2026: 45%
   • 2030: 60%
  • Leveranciers sociale en milieu audits
   • 2026: 35%
   • 2030: 50%

  Meer weten over het duurzaamheidsbeleid bij SNICK EuroIngredients?

  Neem gerust contact op. We helpen je graag verder.

  Neem contact op