Natuurlijke kleurstoffen

 

Natuurlijke kleurstoffen zijn ingrediënten die gewonnen worden uit plantaardige, microbiële of minerale bronnen. Ze zorgen voor een langere en eventueel verhoogde kleurvorming en stabiliteit, welke met steeds hoger wordende eisen naar houdbaarheid en visuele voorstelling een belangrijk aandachtspunt is.

o.a. Annato, Anthocyaan, Paprika, Caroteen, Luteine, Karamel

Colouring foods fruit

Kleurgevende ingredienten

 

Colouring foods of kleurgevende ingredienten zijn clean label ingrediënten die op een natuurlijke wijze kleur geven aan voedsel en dranken. Ze komen voort uit eetbare vruchten, groente, bloemen, algen en specerijen die zijn verwerkt zonder gebruik te maken van chemicaliën of oplosmiddelen om de pigmenten selectief te extraheren. 

 

o.a rode biet, radijs, kurkuma, karmijn, spirulina 

quote

Geef kleur aan je smaakbeleving 

 

Consumenten plaatsen visuele verschijning en kleur boven andere factoren bij het winkelen. Hoe een product eruit ziet, heeft invloed op de aankoop van de consument en beïnvloedt zelfs de smaakbeleving van voedsel en dranken. 

Maar liefst 85% van de consumenten ziet kleur als een primaire reden waarom ze een product kopen in de winkel. 

Doordat we de natuurlijke kleuren halen uit fruit, groenten en andere natuurlijke bronnen bieden we eenvoudige en duidelijke ingrediëntendeclaraties aan die de consument begrijpt. 

Ontdek ons uitgebreide assortiment natuurlijke kleurstoffen 

Bij SNICK EuroIngredients bieden we het hele kleurenpalet aan, van oranje tot blauw en van rood tot groen 

 Maak je keuze uit ons uitgebreide assortiment of schakel onze voedingstechnologen in om samen uw noden te bekijken en zo jouw product te optimaliseren.